Världens godaste

CHOKLADDOPPADE KLADDKAKEBOLLAR MED KAKDEGSGÖMMA
 
I torsdagskväll satt jag kollade runt på alla möjliga bakbloggar. En av bloggarna jag hittade var Fridas bakblogg vilket jag är väldigt glad att jag gjorde.Ni hittar hennes blogg här. Jag hittade då ett recept som var chokladdoppade kladdkakebollar med kakadegsgömmar. Ack så goda de vart. De blir väldigt mastiga men väldigt mumsiga till en kopp kaffe. Det funkar fint att frysa in de och ta fram när det kommer gäster. Mina bollar blev en succé som gick hem både hos vuxna och barn. Några lyckades jag frysa in. Det kan vara en av det godaste som jag har bakat, smaken gör sig himla bra med både kladdkaka, kakdeg och sen doppad i choklad, saken blir väl inte bättre för en chokladälskare som mig;)
 
Chokladdoppade kladdkakebollar med kakdegsgömma ca 15 st. 
Du behöver 
  • 1 sats kakdeg recept kommer längre ner
  • 250 g choklad mörk eller ljus har ingen roll, jag körde med fazers mjölkchoklad
  • Lite hackad vit choklad att toppa med 
  • 1 sats kladdkaka kommer också längre ner 
Kladdkaka:
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 100g smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader och bröa en form. 
  2. Smält smöret i en kastrull 
  3. Vispa ägg och socker pösigt
  4. Tillsätt sedan mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i äggblandningen och rör om. 
  5. Häll till sist i smöret och rör om. 
  6. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter 
Kakdeg: 
  • 75 g smör 
  • 0.75 dl farinsocker
  • 0.25 dl strösocker
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt 
  • 2 dl hackad choklad
Gör så här:
  1. Vispa smör med farin - och strösocker, ljust och fluffigt. 
  2. Tillsätt mjölk och vaniljsocker, vispa ihop.
  3. Tillsätt sedan vetemjöl, salt och choklad.
  4. Arbeta ihop en jämn deg. 
  5. Rulla ca 15 bollar
  6. Lägg i frysen i ca 30 minuter. 
Mosa den kalla kladdkakan i en skål. Tag fram de frysta kakdegsbollarna och rulla in dem i kladdkaka. Frys i ytterligare 30 minuter.
Smält chokladen och tag fram de frysta bollarna. Doppa dem i choklad och lägg sedan på ett bakplåtspapper för att stelna. Toppa med lite vit choklad innan chokladen stelnat helt.