Cheescake
En av mina favoriter när det kommer till desserter är frusen cheescake, jag är en riktig sucker för grädde så då är detta perfekt! Jag fyllde år förra veckan och i fredags bjöd jag hem min mamma, pappa, moster och farmor på middag och efterrätt och då bjöd jag givetvis på frusen cheescake, den var väldigt uppskattad!
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl vispgrädde
- 10 st digestivekex
- Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
-
Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.
-
Tillsätt philadelphiaosten. Blanda ner den till en jämn smet, jag använde elvisp på lägsta hastighet

4. Vispa grädden fast, i en egen bunke.
5. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten, jag använde elvisp på lägsta hastighet
6. Vispa äggvitorna till ett fast skum (Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.)

7. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
8. Krossa kexen och lägg de jämnt fördelat på en rund botten.
9. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
10. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
