S U N D A Y

Idag har det varit en riktig söndag, gjort ärenden som att storhandla, varit barnvakt åt Mimi som fick följa med som sällskap, bakat, städat och så har pappa och Anita varit här på besök. 
 
Efter att vi hade varit och handlat så bestämde jag och Mimi oss för att baka. Hon fick bestämma så det blev chokladmuffins och en tårtbotten som vi la in i frysen för att spara tills hon fyller år. Jag testade ett annat recept denna gång som jag blev mer nöjd över. Jag ville prova göra en högre tårtbotten men jag har ingen hög form så jag la bakplåtspapper runt om för att stödja kakan när den gräddades i ugnen. Ska bli spännande och se när vi vill ska göra i ordning tårtan. Resultatet blev så här: 
 
 
 
 
Till denna tårtbotten behöver du: 
- 4 st ägg
- 2 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl potatismjöl
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
 
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader
2. Smörj en löstagbar form. 
3. Vispa ägg och socker för hand över ett vattenbad. Ha en termometer tillgänglig, när gradantalet nått 40 grader tag av från spisen och fortsätt vispa med elvisp eller köksmaskin i ca 15 minuter. Smeten ska bli likvärdig maräng.
4. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. 
5. Sika sedan ner mjölblandningen med äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott. Här är det viktigt att INTE vispa med elvisp då fluffet försvinner. Utan rör försiktigt med slickepott. 
6. Häll smetten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera med en provsticka, stickan ska vara torr. 
7. Låt svalna och sedan frys in, då det är lättare att skära i den när den är frusen. Tag fram kakan ca 30 minuter innan man ska dekorera tårtan. 
 
Kommentera inlägget här: