Kladdkakemuffins med plopp

Här kommer receptet för kladdkakemuffins med plopp. Jag använder mig nästan alltid av det här receptet oavsett om jag gör kladdkaka eller muffins. Jag älskar choklad så jag ska börja testa mig fram och se om jag kan hitta något annat favoritrecept vad som gäller kladdkaka. 
 
Du behöver: 
3 dl socker
2 ägg
100g smällt smör
1,5 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao 

175 grader ca 15-18 minuter 

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull
3. Placera bakformar på en plåt. 
4. Vispa socker och ägg till en fluffig smet. 
5. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Vispa till en jämn smet. 
6. Till sist tillsätter du det smälta smöret och rör om så att smeten är jämn och fin. 
7. Fördela sedan smeten i bakformarna och tryck dit en plopp i varje muffins.
8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. 
9. Ta sedan ut ur ugnen och placera en plopp på varje muffins och låt det smälta, här kan du ta hjälp med en skedd så att chokladen kommer över hela muffinsen. 

Klara för servering, servera gärna med en klick grädde. 

Lycka till! 

 
 
 

 

Kommentera inlägget här: