Middagsgäst

Idag hade jag pappa över på middag innan vi skulle ner och träna, eller han skulle rättare sagt träna med Simon och jag skulle köra kondition på bandet. Till middagen bjöd jag på tacogratäng, fick dock inte till några bilder efter utan bara innan den åkte in i ugnen. Det går snabbt och är enkelt att tillaga samtidigt som det blir en annan variation istället för att äta tacos. 

Det du behöver är:

- 500g köttfärs
- 1 paket krossade tomater
- 1 köttbuljong eller 1 grönsaksbuljong
- 2 msk tacokrydda
- 2 dl vatten
- 2,5 dl grädde
- 1 Lök
- Ca 10 st potatisar beroende på hur stora de är

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skala potatis och dela de precis som du gör till potatisgratängen
3. Hacka sedan löken
4. Stek köttfärsen tills den har fått brunfärg och sedan har du i den hackade löken tillsammans med buljongen och tacokryddan.
5. Ha i 1 paket krossade tomater, vatten och grädde och låt det sedan puttra.
6. Sedan lägger du den hackade potatisen i en gratängform och har köttfärsblandningen på, jag gjorde vartannat lager av vardera och högst upp hade jag riven ost.
7. In i ugnen i ca 35-45 minuter.
8. Servera tillsammans med en fräsch sallad

 
 
 
Kommentera inlägget här: