Tårtbotten

Här kommer receptet på tårtbotten som jag använda mig av när jag gjorde den i veckan. 
 
Det du behöver är:
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver 
- 1 tsk vaniljsocker 
- Smör och ströbröd till formen
 
Gör så här: 
1. Börja med att sätt ugnen på 175 grader 
2. Smörj en form med smör med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern. 
3. Vispa ägg och sockerpösigt med elvisp. Smeten ska bli väldigt fluffig nästan som maräng, så du kan behöva vispa i ca 15 minuter. 
4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. 
5. Blanda sedan mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. 
6. Häll sedan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med hjälp av en provsticka att kakan är klar. Provstickan ska vara torr då är kakan klar. Låt svalna. Stoppa sedan kakan i en plastpåse och frys in, ta fram 30 minuter innan tårtan ska dekoreras, då det är lättare att dela kakan i flera delar. 
 
Vi hade fått önskemål från födelsedagsbarnet att hon önskade, choklad, banan och maripan så det vi har gjort är vit chokladmousse, bananmousse och dekorerat med marsipan. Recept och bilder kommer upp senare i helgen. 
 
Tyvärr fick det bli samma bild som tidigare då jag glömde bort att ta bilder idag på själva tårtbotten. 
 
Trevlig lördag:) 
Kommentera inlägget här: